Известие

Collapse
No announcement yet.

Прекъсва докато е студена.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• пробвайте преди да говорите каквото и да е.карам така две седмици ,поведението на колата е невероятно.ако знаете колко е хубаво сутрин да запалиш без да се чудиш дали ще забие муцуна или не.освен това съпротивлението на датчика се увеличава малко .при температура -10 съпротивлението на температурния датчик е 9к до 11к.Като го вратнеш малко реостата ,температурата тогава няма да е -10 а -20 и тогава проблема ви изчезва.А това дали ще го направите с вашите коли си е ваш проблем. от три години я карам какво ли не сам пробвал резултата е нулев.имам сервиз и сам пробвал абсолютно всичко.само така се получи.И колега напълно ми е ясно предназначението на всеки един датчик по колата за разлика от някои които само чули и бързат да говорят.пробваите и пак ще говорим.от опит глава не боли .като неви хареса го махате никакав проблем
    @deksi@alfa 156 1,8 twin spark s obiknovenna gazova

Comment

• А още по-готино е да палиш сутрин и да тръгнеш без проблеми и без реостатчета и всякви видове резисторчета Лошо говори, че имаш сервиз а оправяш прости проблеми по аналогично прост начин. Пишман сервиз според мен.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• сондата работи чак като загрее .като запалиш да не ти загрява сондата веднага.не нали.

---------- Post added at 18:25 ---------- Previous post was at 18:23 ----------

Случайно дебитомера на вектра дизел и твоя са едни и същи . еднакви са но този не беше бош а някакъв измислен и даваше много големи времена

---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:25 ----------

не бързаи да съдиш хората кои колко е кадърен .наслушал съм се на кадърни маистори--може да е тва може да е онова.Сменят -проблема същия.от шест години се занимавам стова и още се уча.ти ако си мислиш че всичко знаеш браво, радвам се на такива хора като теб.

Comment

• Ако искаш да разбереш как да си оправиш проблема те съветвам просто да попиташ, а не да даваш криви съвети на останалите. Малцина са тези които могат да ти дадат свестен и логичен отговор защо имаш проблем. Бъди умен!

Comment

• Първоначално публикувано от dekst Покажи съобщение
            сондата работи чак като загрее .като запалиш да не ти загрява сондата веднага.не нали.

Случайно дебитомера на вектра дизел и твоя са едни и същи . еднакви са но този не беше бош а някакъв измислен и даваше много големи времена

не бързаи да съдиш хората кои колко е кадърен .наслушал съм се на кадърни маистори--може да е тва може да е онова.Сменят -проблема същия.от шест години се занимавам стова и още се уча.ти ако си мислиш че всичко знаеш браво, радвам се на такива хора като теб.
            Кво стаааааааааааа тука вееееееееееее изнервих се много, бахтииииииииииииииии граматиката, в коя държава сме????????!!!!!!!!!!
            Измъчих се с тоя пост!!!!
            156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

• не се заяждам с никого,изчел съм всичко за този проблем.не казвам че това е начина но след като компетентните маистори сменят всички сензори по смесоо бразуването и проблема пак е на лице мисля че това е едно друго решение . за някои добре за други които им се дават още пари не.

Comment

• Първоначално публикувано от dekst Покажи съобщение
                сондата работи чак като загрее .като запалиш да не ти загрява сондата веднага.не нали.

Нали имаш сервиз и си наясно кога тръгва сондата. И не бих казал като загрее колата или в твоя сервиз е като загее тогава тръгва. Сондата не работи по малко от минута. И това че реостата върши работа не споря казвам че има проблем който не можеш да откриеш. Сместа ти не е добре.
                И искам да ми кажеш колко е съпротивлението на датчика на загрял мотор 80 градуса и на 40 градуса и това без да слагаш съпротивление.
                А аз нямам сервиз и не разбирам но сутрин паля и тръгвам без д азаглъхва колата и разни други екстри.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

• да наистина има проблем и наистина не мога да го открия.това с реостата е временно решение но засега действа.и стигате с тоя дебат дали е редно или не .това е мойта кола.по добре изказвайте мнения от какво може да е проблема а не да ма критикувате

Comment

• Каква смес ти дава ламбдата в движение когато си на газ. Въпроса е малко риторичен зада си с обикновенна газова и за да не гърмиш сместа ти е богата на газ предполагам. За това са проблемите сутрин докато загрее. Може да пробваш да покараш на бензин 100-200 километра и да видиш има ли проблем с палене но ако колата работи сама на бензин перз тези 100-200 км
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      при мен детонациите изчезнаха когато я паля сутрин студена, но при положение че не натискам газта изобщо - само има едно 4-5 секундно тресене все едно всеки момент ще изгасне, и след това се оправя......
                      Колеги, имам същия проблем. Става абсолютно както го е описал колегата.

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Значи да не казвам голяма приказка, но преди 4 дена смених гарнитурата на клапанната кутия, и глъхненето остана в историята.....
                      При мен имаше такъв успех , но моментен

Този проблем, го прави само сутрин, ако след това, е стояла 8 часа примерно - го няма.
                      1.Запалва както се казва от половин оборот
                      2.Вдига на 1200 оборота
                      3.Пада на около 600 и се чуди да загасне или не
                      4.Вдига оборотите пак на 1200
                      5.Няма мощност и трудно се изфорсира
                      6.След 1 минута всичко е без проблем

Ако запаля на авариен режим на ГАЗ , няма проблем.

По колата са сменени:
                      1.Дебитомер
                      2.Свещи
                      3.Кабели
                      4.Термостат
                      5.Ламбдата била перфектна

На диагностика ми казват, че имам бедна смес перманентно, но пък нямам промяна в разхода...
                      Не ми "играят" оборотите без значение - загрял, студен и т.н. ДВГ.

Някакви съвети?
                      Alfa 156 1.6TS '01

Comment

• Обедни си газовата малко, като след тестовете може да наблюдавате адаптивните параметри на ЕКУ-то и да нагласи те така газовата, че тези параметри да са близо до бензиновите. Дори да обедните малко повече от бензиновите след няколко километра каране ЕКУ-то ще компенсира и после на бензин ще е добре. Освен ако няма и друг причинител на проблема.

При колегите с такива проблеми без да имат газова система проблема има други решения.

Comment

• със газов инжекцион съм.преди бях с обикновенна.карал съм само на бенз с откачена газова без разлика.направо нямам обеснение.
                          всичко показва по книга както го дават.гърми и тва е.даже днес мерих и налягането на бензина в рейката-3,4 атм.дюзите ги мерих с епруветки .всичките дават еднакво количество.давайте акъл.може да не виждам нещо .

games online, youtube
                          Last edited by dekst; d.m.y г., 15:35.

Comment

• Не става така. Много лесно се оправя това, но с диагностика на място.

Comment

• добре като я закачиш на компа кое ще гледаш кажи.

free movie downloads, youtube

Comment

• Аз си знам колега какво да гледам. Ще гледам това което ми подскаже колата. Всичко ще гледам. Как да ти кажа конкретно? Като я закача ще преценя кое да гледам.

Comment

Working...
                                X